Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 dni

Składniki

  • skórki pomarańczy
  • cukier 1/2 szkl
  • woda 1/2 szkla

dodatek do ciast

Etapy przygotowania

Skorki pomarańczy moczymy w wodzie cała noc. Potem doprowadzamy do wrzenia. Odlewamy tę wode, skórkę kriomy w drobną kosteczke i wkładamy do wody z cukrem ,gotujemy około 30 minut . Musi powstac taki syrop ze skórką. Przekładamy do słoiczka.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.2.2012

Ja zawsze moczę skórki 48 godzin i zmieniam często wodę. Poza tym pod koniec gotowania dodaję kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, żeby była szklista i nie była twarda .





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!