Przepisy kulinarne
Piątek, 19 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44431
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 dni

Składniki

  • skórki pomarańczy
  • cukier 1/2 szkl
  • woda 1/2 szkla

dodatek do ciast

Etapy przygotowania

Skorki pomarańczy moczymy w wodzie cała noc. Potem doprowadzamy do wrzenia. Odlewamy tę wode, skórkę kriomy w drobną kosteczke i wkładamy do wody z cukrem ,gotujemy około 30 minut . Musi powstac taki syrop ze skórką. Przekładamy do słoiczka.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.2.2012

Ja zawsze moczę skórki 48 godzin i zmieniam często wodę. Poza tym pod koniec gotowania dodaję kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, żeby była szklista i nie była twarda .





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962