Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA

KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 dni

Składniki

  • skórki pomarańczy
  • cukier 1/2 szkl
  • woda 1/2 szkla

dodatek do ciast

Etapy przygotowania

Skorki pomarańczy moczymy w wodzie cała noc. Potem doprowadzamy do wrzenia. Odlewamy tę wode, skórkę kriomy w drobną kosteczke i wkładamy do wody z cukrem ,gotujemy około 30 minut . Musi powstac taki syrop ze skórką. Przekładamy do słoiczka.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.2.2012

Ja zawsze moczę skórki 48 godzin i zmieniam często wodę. Poza tym pod koniec gotowania dodaję kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, żeby była szklista i nie była twarda .





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210