Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj.

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj. Beatris
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 25 minut

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao

Bardzo łatwy biszkopcik do przekładania masami śmietanowymi.

Etapy przygotowania

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Ubić je razem na puszystą masę (ok. 5-10 minut mikserem). Do ubitych z cukrem jajek dodać kakao i wymieszać. Dodawać do nich porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i szybko, ale bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do średniej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210