Przepisy kulinarne
Środa, 29 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj.

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj. Beatris
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 25 minut

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao

Bardzo łatwy biszkopcik do przekładania masami śmietanowymi.

Etapy przygotowania

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Ubić je razem na puszystą masę (ok. 5-10 minut mikserem). Do ubitych z cukrem jajek dodać kakao i wymieszać. Dodawać do nich porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i szybko, ale bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do średniej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238