Przepisy kulinarne
Piątek, 27 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44635
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto Pychotka

Ciasto Pychotka Ewelina Dunajewska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 30 minut

Składniki

  • 6 paczek herbatników
  • puszka mleka słodzonego skondensowanego
  • 2 budynie waniliowe
  • 2szkl mleka
  • 0,5 kostki masła
  • śmietanę 30%
  • śmietan-fiks
  • czekolada

Znakomity deserek

Etapy przygotowania

Na blaszce ułożyć 1warstwe herbatników następnie na herbatniki wylać gorące mleko skondensowane słodzone (gotowanego wcześniej 2godz.) na to wyłożyć 2warstwe herbatników. Przygotować 2budynie posłodzone 2łyżkami cukru ugotować z 2szkl. mleka po ugotowaniu dodać 0,5kostki masła dobrze wymieszać i wyłożyć na herbatniki. Przestudzić. Ubić śmietanę 30% ze śmietan-fiksem i wyłożyc na wystygnięty budyń. Na wierzch potarkować czekolade


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

michałbernaci

Ilosc dodanych przepisow:
1