Przepisy kulinarne
Sobota, 31 Stycznia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44556
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto Pychotka

Ciasto Pychotka Ewelina Dunajewska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 30 minut

Składniki

  • 6 paczek herbatników
  • puszka mleka słodzonego skondensowanego
  • 2 budynie waniliowe
  • 2szkl mleka
  • 0,5 kostki masła
  • śmietanę 30%
  • śmietan-fiks
  • czekolada

Znakomity deserek

Etapy przygotowania

Na blaszce ułożyć 1warstwe herbatników następnie na herbatniki wylać gorące mleko skondensowane słodzone (gotowanego wcześniej 2godz.) na to wyłożyć 2warstwe herbatników. Przygotować 2budynie posłodzone 2łyżkami cukru ugotować z 2szkl. mleka po ugotowaniu dodać 0,5kostki masła dobrze wymieszać i wyłożyć na herbatniki. Przestudzić. Ubić śmietanę 30% ze śmietan-fiksem i wyłożyc na wystygnięty budyń. Na wierzch potarkować czekolade


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2998

Kaszomania

Ilosc dodanych przepisow:
6

Absolut

Ilosc dodanych przepisow:
4

anita9010

Ilosc dodanych przepisow:
2

ciastamoniki

Ilosc dodanych przepisow:
1

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
1

FarmFrites

Ilosc dodanych przepisow:
1