Przepisy kulinarne
Piątek, 19 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44181
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto Pychotka

Ciasto Pychotka Ewelina Dunajewska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 30 minut

Składniki

  • 6 paczek herbatników
  • puszka mleka słodzonego skondensowanego
  • 2 budynie waniliowe
  • 2szkl mleka
  • 0,5 kostki masła
  • śmietanę 30%
  • śmietan-fiks
  • czekolada

Znakomity deserek

Etapy przygotowania

Na blaszce ułożyć 1warstwe herbatników następnie na herbatniki wylać gorące mleko skondensowane słodzone (gotowanego wcześniej 2godz.) na to wyłożyć 2warstwe herbatników. Przygotować 2budynie posłodzone 2łyżkami cukru ugotować z 2szkl. mleka po ugotowaniu dodać 0,5kostki masła dobrze wymieszać i wyłożyć na herbatniki. Przestudzić. Ubić śmietanę 30% ze śmietan-fiksem i wyłożyc na wystygnięty budyń. Na wierzch potarkować czekolade


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404