Przepisy kulinarne
Czwartek, 28 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44081
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ciasto przekładane gotowanym serem ze skórka pomaranczową i kandyzowaną żurawiną

ciasto przekładane gotowanym serem ze skórka pomaranczową i kandyzowaną żurawiną kd
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Kaloryczność: 320 kcal
Ilość porcji: 20

Składniki

  • Ciasto:
  • 4 szkl mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 6 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 2 lyżeczki sody
  • 2 lyżeczki miodu
  • 3 lyżeczki gęstej śmietany
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera białego dwukrotnie mielonego
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 budyn smietankowy
  • sok z cytryny
  • skóra pomarańczowa
  • kandyzowana żurawina

ciasto dla łasuchów:)

Etapy przygotowania

Miód i margarynę  roztopić, dodać śmietanę i sodę. Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę i zagnieść wszystkie składniki. Ciasto schłodzić 15 minut w lodówce.Podzielić ciasto  na 3 cześci i każdą oddzielnie upiec na zloty kolor.

Ser, masło roślinne i roztrzepane jajka oraz cukier wlożyc do garnka i wymieszac. Zagotować na małym ogniu. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Wymieszać,  zagotować i zdjąć z ognia. Dodać sok z cyrtryny, skórkę pomarańczową i owoce kandyzowane. Przełożyć placki masą. Polać polewą czekoladową.Najlepiej smakuje następnego dnia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.6.2010

Jest ono super.





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
95

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230