Przepisy kulinarne
Sobota, 18 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44676
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ciasto przekładane gotowanym serem ze skórka pomaranczową i kandyzowaną żurawiną

ciasto przekładane gotowanym serem ze skórka pomaranczową i kandyzowaną żurawiną kd
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Kaloryczność: 320 kcal
Ilość porcji: 20

Składniki

  • Ciasto:
  • 4 szkl mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 6 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 2 lyżeczki sody
  • 2 lyżeczki miodu
  • 3 lyżeczki gęstej śmietany
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera białego dwukrotnie mielonego
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 budyn smietankowy
  • sok z cytryny
  • skóra pomarańczowa
  • kandyzowana żurawina

ciasto dla łasuchów:)

Etapy przygotowania

Miód i margarynę  roztopić, dodać śmietanę i sodę. Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę i zagnieść wszystkie składniki. Ciasto schłodzić 15 minut w lodówce.Podzielić ciasto  na 3 cześci i każdą oddzielnie upiec na zloty kolor.

Ser, masło roślinne i roztrzepane jajka oraz cukier wlożyc do garnka i wymieszac. Zagotować na małym ogniu. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Wymieszać,  zagotować i zdjąć z ognia. Dodać sok z cyrtryny, skórkę pomarańczową i owoce kandyzowane. Przełożyć placki masą. Polać polewą czekoladową.Najlepiej smakuje następnego dnia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.6.2010

Jest ono super.





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
20

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223