Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto przekładane

Ciasto przekładane Ilona Kowalczyk
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 40 minut

Składniki

  • Biszkopt: 6 jajek
  • szkl. mąki
  • szkl. cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pozostałe składniki: 2 budynie bananowe
  • 2 budynie malinowe
  • mleko (do budyniów)
  • 2 kostki masła lub margaryny
  • 2kg jabłek
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 2 galaretki agrestowe
  • szklanka cukru
  • kiwi, posypka kolorowa

Łatwe i dobre ciasto do kawy

Etapy przygotowania

Upec biszkopt: białka ubic, dodac cukier i żółtka, wymieszac z mąką zmieszną z proszkiem, wylac na blaszkę i pec ok. 30-40 min w temp.160-180 C, ostudzic i przekroic na pół.

Ugotowac budynie ( dosłodzic do smaku) i ostudzone zmiksowac z masłem lub margaryną.

Jabłka zetrzec na tarce o dużych oczkach i uprażyc z cukrem, podzielic na pół, do jednej części wsypac suche galaretki wiśniowe i jeszcze chwilę prażyc, z drugą częścią jabłek zrobic to samo z galaretkami agrestowymi, wystudzic.

Przełożyc ciasto: biszkopt, masa agrestowa, masa bananowa, biszkopt, masa wiśniowa, masa malinowa, kiwi, posypka.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
30.1.2010

pycha daje 5

 
30.1.2010

ślicznie wygląda i z pewnością też tak smakuje daję piąteczkę:-) pozdrawiam

 
29.1.2010

super proste a jakie efektowne:)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194