Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43564
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto piernikowe z jabłkami

Ciasto piernikowe z jabłkami Arvena
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • 6 jaj
  • pół szklanki oleju
  • szklanka cukru pudru
  • Nadzienie:
  • jabłka Szara Reneta
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka cynamonu

Pyszne ciasto z jabłkami pachnące przyprawami.

Etapy przygotowania

Mąkę mieszamy z sodą, cukrem, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Jajka rozmieszać mikserem na dużych obrotach z olejem. Następnie wsypać sypkie składniki i wymieszać mikserem na małych obrotach. Jabłka obrać  i pokroić w plasterki. Posypać cukrem waniliowym i cynamonem, wymieszać a następnie odstawić na chwilkę. Tak przygotowane jabłka wrzucić do ciasta i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony placek udekorować czekoladą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.2.2010

ja też daj e 5, ciasto ładnie wygląda i napewno pyszniutkie:)

 
06.2.2010

Dziękuję bardzo :) To prawda, ciasto jest pyszne w smaku. Jest pulchne i miękkie. Czuć zapach piernika, wszystkich przypraw. Jest bardzo smaczne i niezbyt pracochłonne.

 
06.2.2010

Ciągle ktoś przegina z tymi jedynkami. Ja daję Arweno 5, bo ciasto ciekawie wygląda i na pewno dobrze smakuje.





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1053

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!