Przepisy kulinarne
Piątek, 21 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44279
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto niebiańskie

Ciasto niebiańskie Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut
Ilość porcji: 14

Składniki

  • 5 paczek herbatników
  • 1 dżem jagodowy
  • 1 słoik kremu krówkowego Bonne Maman 370 gram
  • 0,5 litra śmietany 30%
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 budynie
  • śmietankowe z cukrem 35 gram każdy
  • 1/2 litra mleka
  • płatki migdałowe 75 gram

Ciasto jest pyszne, warto go zrobić. :)

Etapy przygotowania

Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć herbatnikami, ugotować 2 budynie na 1/2  litra  mleka.Przestudzony budyń wylać  na herbatniki,na to ułożyć następną porcję  herbatników.
Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym, następnie dżemem jagodowym.
Wstawić do lodówki na 30 min.
Po  tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto.
Płatki  migdałowe, podpiec chwilkę na suchej patelni,  aż zmienią lekko kolor, wystudzić posypać ciasto.
Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.4.2010

Zrobiłam na święta - rewelacja!!! Budyń trochę za długo trzymałam na ogniu i ciężko było rozsmarować, ale efekt końcowy świetny.

 
04.4.2010

Niestety nie wyszło mi (i to na święta!)... Herbatniki od spodu tak namokły budyniem, że trudno wyjąć z blaszki i w ogóle nie trzyma się kupy, więc nie polecam gorącego budyniu wylewać... No i śmietana też za bardzo nie jest sztywna, następnym razem użyłabym fixa...

 
31.3.2010

Ciasto wygląda bajecznie, dodałam do ulubionych i będe robiła je na świeta. Mam tylko pytanie czy dżem jagodowy mozna zastąpić innym np. wiśniowym?





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
172

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56