Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44219
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ciasto Milka

Ciasto Milka REGINA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 15

Składniki

  • Ciast- 25 dkg masła
  • 25 dkg cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 4 jajka
  • ½ kg mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki mleka lub śmietany
  • rodzynki
  • posiekane orzechy włoskie
  • Masa- 1 masło
  • 1 duża puszka masy krówkowej
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 czekolada biała , dżem

Ciasto to wymyśliłam dla mojej wnuczki jest według jej opinii jest bardzo pyszne

Etapy przygotowania

 

Na ciasto masło utrzeć z cukrem  , dodawać po jednym żółtku na przemian z mąką zmieszaną z proszkiem

 

Oraz mleko .Dodać ubitą pianę ..Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i orzechy do drugiej rodzynki .

 

Do średniej blachy kłaść łyżką szachownicę z białego i ciemnego ciasta .Piec 60 minut w 180 stopniach .

 

Ostudzone ciasto przekroić na 2 placki i posmarować je dżemem .

 

Na masę – utrzeć masło z masą krówkową . Przełożyć  masą placki .

 

Czekoladę rozpuścić osobno dodając  po 2 łyżki mleka  .

Wierzch ciasta polać  łyżką na przemian  białą  i ciemna  czekoladą tak aby wyszły łaty  


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
25.4.2010

Ciasto wygląda smakowicie, przy najbliższej okazji zrobię je dla moich łasuchów :-) !

 
19.4.2010

Zawsze to jakaś nowość.

 
19.4.2010

rewelacja:-) te białe łatki są superowe





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
71

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
233