Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Biszkopt z truskawkowym musem i bitą śmietaną

Biszkopt z truskawkowym musem i bitą śmietaną ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MUS TRUSKAWKOWY:
  • 50 dag mrożonych truskawek
  • galaretka truskawkowa
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • BITA ŚMIETANA:
  • 250 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 śmietan fix

Choć użyłam mrożonych truskawek, to równie dobrze mogą być świeże, zwłaszcza, że niedługo sezon

Etapy przygotowania

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka, cukier i ubij. Potem dodaj mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wylej do tortownicy. Piecz ok 20 minut.
Galaretkę rozpuść w 300 ml gorącej wody. Truskawki zmiksuj. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Potem dodaj do niej 4 łyżki zmiksowanych truskawek i podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła. Następnie połącz galaretkę, żelatynę i truskawki i gdy masa zacznie tężeć wylej na biszkopt.
Kremówkę ubij z cukrem i śmietan fixem i udekoruj ciasto.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194