Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Biszkopt z jabłkami i śmietaną

Biszkopt z jabłkami i śmietaną Magdalena Paszek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Reszta:
  • 1 kg jabłek
  • 2 galaretki (czerwona i pomarańczowa)
  • Śmietana 30% - 1 opakowanie 180g
  • Łyżeczka zelatyny
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2 łyzki cukru
  • 2 łyzki masła

Pyszne, proste ciasto

Etapy przygotowania

   

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.

 

Jabłka obrac, pokroic na drobne kawałki i rozgotować, dodać galaretki. Zimną masę wylac na biszkopt.

 

Śmietanę utrzepac z cukrem aż podwoi swoją objętość i dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

 

Rozsmarować na masie jabłkowej.

 

Kokos uprażyc na patelni z cukrem i masłem. Posypac na smietanie.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210