Przepisy kulinarne
Środa, 2 Września 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45134
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

BABKA NA ORANŻADZIE

BABKA NA ORANŻADZIE LUCYNA STACHOWSKA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 1 godzin
Ilość porcji: 14

Składniki

  • 1,5 szkl cukru,
  • 4 jaja,
  • 2,5 szkl mąki,
  • 1 szklanka czerwonej oranzady,
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyzki mąki,
  • olejek waniliowy lub cukier waniliowy

Babka, która rozpływa się w ustach...

Etapy przygotowania

Pianę z białek ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Nastepnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać oranżadę i olej oraz aromat lub cukier waniliowy.Wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki.Wlewać na przemian do formy. Piec ok 1 godz w temp 160stopni.

Można polać babkę lukrem badź zrobic polewę.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.3.2010

dziękuję!

 
26.1.2010

jaka wspaniała

 
26.1.2010

jaka wspaniała





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
238

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
11

Kobi

Ilosc dodanych przepisow:
3