Mięso w cieście naleśnikowym

Ocena:

4.47 (183)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Szybkie i tanie do przegotowania, a samkuje znakomicie.

Składniki:

  • mięso gotowane (np. z rosołu,albo udziec z indyka)
  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • 0,5 szkl mleka
  • 0,5 szkl wody
  • przyprawy: sól, pieprz, wegeta, przyprawa do kurczaka, sól czosnkowa, papryka słodka
  • olej

Mięso w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mąki, jajka, wody i mleka wyrabiamy ciasto naleśnikowe. Konsystencja ciasta powinna byc troszkę gęstsza niż na naleśniki. Do ciasta wsypujemy przyprawy: sól, pieprz, wegetę, przyprawę do kurczaka, sól czosnkową oraz paprykę słodką. Doprawiamy ciasto do smaku, aby było lekko pikantne. Do ciasta wrzucamy kawałki gotowanego mięsa (np. kawałki udźca z indyka, kawałki udka z kurczaka lub inne mięso np. z rosołu). Rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso w ciście na głęboki olej. Smażymy aż cisto się zarumieni. Podawać z ziemniakami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne