Żurek świąteczny

pyszne danie Wielkanocne i nie tylko.

Dodany przez: wiola333

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 1 ŻUREK MAŁOPOLSKI
  • śmietana 18% do zupy PIĄTNICA
  • 2 kostki bulionu na wędzonym boczku Knorr
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • jajka
  • dowolna wędliną
  • chrzan - świeży

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować, dodać kostki, wlać wymieszany żurek, zagotować, śmietanę rozpuścić z odrobiną ciepłego żurku, wlać do gotującego się żurku, dodać pokrojony czosnek, doprawić do smaku solą. Podawać z jajkiem i wędliną oraz startym świeżym chrzanem.
wielkanoc obiad zupa żurek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze