zupka ryżówka

Ocena:

4.57 (148)

  • 2 godz. 0 min.
do garnka wkładamy mięso,włoszczyznę zasypujemy ryżem i po ugotowaniu gotowe.

Składniki:

  • składniki:
  • saszetka -10dag ryżu
  • marchewka
  • pietruszka
  • mały kawałek selera
  • koperek
  • natka pietruszki
  • angielskie ziele-2szt
  • listek laurowy
  • sól lub vegeta
  • odrobina magii do smaku

Zupka ryżówka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • mięso myjemy wkładamy do garnka(mięso jakie kto lubi,ale najlepiej drobiowe)gotujemy około 15min
  • kroimy warzywa w kostkę lub trzemy na tarce grube oczka,dokładamy do gotującego się mięsa
  • wsypujemy ryż
  • wkładamy listek,ang.ziele
  • solimy lub vegetujemy
  • gotujemy do miękkości
  • po ugotowaniu dodajemy posiekany koperek i posiekaną nać pietruszki
  • do smaku dodajemy magii w płynie (jak kto lubi)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne