Zupa ziołowa z jajkami

Ocena:

4.49 (145)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 180 kcal

Składniki:

  • po 1/2 pęczka natki, bazylii, szczypiorku, rozmarynu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • 3/4 l bulionu warzywnego
  • 2 jajka
  • 5 łyżek śmietany
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Zupa ziołowa z jajkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo (10 minut). Ostudzić, obrać ze skorupek, posiekać.
  • Zioła umyć, otrzepać z wody, posiekać. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać.
  • Wlać bulion, dodać zioła, wymieszać, gotować 15 minut. Dodać śmietanę i sok z cytryny, wymieszać, przyprawić do smaku. Posypać posiekanym jajkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne