Zupa - Zielona - Bazyliowa

Zupa - Zielona - Bazyliowa

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa - Zielona - Bazyliowa

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • łyżka oliwy
  • 2 młode pory
  • cukinia
  • 10 dag mrożonego zielonego groszku
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 1/2 puszki pomidorów bez skóry
  • puszka białej fasoli
  • 10 dag makaronu ryżowego
  • PESTO:
  • doniczka bazylii
  • ząbek czosnku
  • 2–3 łyżki niesolonych orzeszków pistacjowych
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Przepis na zupę - Zielona - Bazyliowa
  2. W rondlu rozgrzewamy łyżkę oliwy, szklimy na niej pokrojone w cienkie talarki pory. Dokładamy pociętą w kostkę cukinie oraz zielony  groszek, zalewamy bulionem, przykrywamy, gotujemy 5 min. W tym czasie miksujemy listki bazylii, czosnek, pistacje, parmezan, oliwę i 1/2 łyżeczki soli.
  3. Do rondla z zupa dokładamy osaczone, posiekane pomidory, osaczona i opłukana z zalewy fasole oraz połamany makaron, gotujemy jeszcze 5 min. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mieszamy ze zmiksowanym wcześniej pesto. Zagotowujemy, rozlewamy do miseczek. Podajemy z bagietka i masłem.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
przepisy obiad zupa obiady Zielona - Bazyliowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze