Zupa z soczewicy :

Kiedyś bardzo popularna, potem zapomniana soczewica wraca teraz co raz częściej na nasze stoły

Dodany przez: Babciagramolka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,30 wędzonki
  • 1 marchew
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • ½ pora
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 3 ziemniaki
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • usiekana natka pietruszki
  • maggi w płynie
  • 1 kostka bulionu wieprzowego Knorra
  • 1 litr wody

Przygotowanie

  1. Żeberka, pietruszkę , seler , por, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową , zalać woda i gotować 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa .Obrać mięso od kości i dodać razem z pokrojoną marchewką do wywaru. Wrzucić pokrojone w słupki ziemniaki i soczewicę .Gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą , pieprzem , majerankiem . podawać posypaną usiekana natka pietruszki.
warzywa obiad zupa soczewica
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze