Zupa z kurczaka z warzywami

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 450 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa z kurczaka z warzywami

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
450 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 piersi kurczaka
  • włoszczyzna
  • opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem
  • 20 dag ryżu długoziarnistego
  • 1/2 cytryny
  • listek laurowy
  • 2 goździki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać. Z włoszczyzny odłożyć por. Pozostałe warzywa umyć, pokroić na małe kawałki.
  2. Zagotować 1,5 l wody z przyprawami, solą i pieprzem. Dodać warzywa oraz mięso. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
  3. Por umyć, pokroić w plasterki. Wrzucić do garnka wraz z mrożonką na 10 min przed końcem gotowania mięsa.
  4. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  5. Wyjąć mięso z rosołu, pokroić na nieduże kawałki. Cytrynę pokroić w cieniutkie plasterki. Mięso, ryż i cytrynę dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia, od razu zdjąć z ognia. Przed podaniem doprawić solą oraz dość obficie pieprzem.
kurczak zupa włoszczyzna zupa z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze