Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

smaczna zdrowa zupa fasolkowa....

Dodany przez: kaMisia13

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,5 l wywaru mięsnego (może być z kostki)
  • 25 dag włoszczyzny
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • kilka gałązek cząbru

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
  2. Fasolkę oczyścić, opukać, pokroić na kawałki.
  3. Rozdrobnione warzywa i fasolkę zalać gorącym wywarem i gotować.
  4. Ziemniaki umyć, obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, wrzucić do podgotowanych warzyw. Całość gotować do miękkości.
  5. Utrzeć tłuszcz z mąką, podprawić zupę i zagotować. Doprawić solą. Na koniec dodać świeże lub suszone listki cząbru.
  6. Zamiast świeżej fasolki można użyć mrożonej lub konserwowej wraz z zalewą.
zupa ziemniaki fasolka wywar mięsny...
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze