Zupa z fasolki

Przygotowanie: 45 minut Składniki na 4 porcje Porcja: 170 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa z fasolki

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
170 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 30 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dag włoszczyzny
  • cebula
  • 5 dag szynki
  • 1 l bulionu wołowego
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • biały pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w bardzo małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Szynkę pokroić na małe kawałki.
  2. Fasolkę, włoszczyznę, cebulę i szynkę włożyć do rondla, zalać połową bulionu. Gotować do miękkości (ok. 15 minut), po czym dodać masło i zalać pozostałym bulionem, zagotować.
  3. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną, mieszając wlać do zupy, przyprawić solą i pieprzem.
zupa fasolka szparagowa zupy włoszczyzna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze