zupa_warzywna

Zupa warzywna

Ocena:

4.51 (191)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 8 osób
zupka

Składniki:

  • żeberka extra mięsne tzw mostki 60-70 dag
  • woda 3 litry
  • kalafior 1/2 szt
  • marchewka 3 szt
  • por 1/2 szt
  • ziemniaki 7 szt średnich
  • pietruszka 1 szt
  • śmietana 18% 250 ml
  • mąka 2 łyżki
  • ziele angielskie 3 szt
  • liste laurowy 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Zupa warzywna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Gotujemy mięso około 50 minut z dodatkiem ziela angielskiego i listków laurowych. Wywar przecedzamy i dodajemy pokrojone w kostke pozostałe warzywa oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Gotujemy całość około 25 minut, następnie zaprawiay zupę mąką rozrobioną w odrobinie wody oraż śmietaną. Całość doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne