Zupa serowa

Zupę z żółtego sera można podawać z groszkiem ptysiowym

Dodany przez: CIE3LIK

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
460 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 cebula
  • 15 dag sera żółtego
  • 20 dag serka topionego śmietankowego
  • 25 gad śmietany kremówki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 6 kromek ciemnego chleba
  • 2-3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać w kostkę. Poddusić na łyżeczce masła i opuszyć mąką. Zasmażyć. Nastepnie malymi porcjami ciagle mieszając dolewać bulion i zagotować. Zetrzec żółty ser a serek topiony pokroic w kostkę. Sery włożyć do bulionu i wlać śmietankę, cały czas mieszając aż sery się roztopią. Zupe przyprawić solą i pieprzem i zdiąć z ognia. Chleb pokroic w kostkę i podsmażyc na maśle. Przed podaniem zupy nałozyć posypać szcypiorkiem i grzankami.
obiad zupa serek topiony ser żółty szczypiorek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze