Ta zupa zrobila u nas furorę, a najbardziej smakuje córci. Bardzo pożywna
Składniki:
- 2 serki topione kremowe (bez dodatków)
- 2 marchewki
- por
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 kostki drobiowe rosołowe
- wegeta
- sól
- pieprz biały
Zupa serowa z makaronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Wykonanie:
a) Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki i gotujemy na wywarze z kostki rosołowej (ok. 1,5l ) 15-20 minut.
b) W szklance gorącej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i gotujemy, cały czas mieszając.Doprawiamy do smaku wegetą, solą i białym pieprzem.
c) Do zupy dodajemy ugotowany osobno makaron i obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
ps. Ja pora nie daję bo nie lubimy.I koperku jak nie mam to też nie sypię a jest pyszna.