Zupa serowa z makaronem

Ocena:

4.5 (173)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Ta zupa zrobila u nas furorę, a najbardziej smakuje córci. Bardzo pożywna

Składniki:

  • - 2 serki topione kremowe (bez dodatków)
  • - 2 marchewki
  • - por
  • - 2 łyżki mąki
  • - 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • - 2 kostki drobiowe rosołowe
  • - wegeta
  • - sól
  • - pieprz biały

Zupa serowa z makaronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wykonanie:
  • a) Oczyszczonego i dokładnie umytego pora i marchewki kroimy w krążki i gotujemy na wywarze z kostki rosołowej (ok. 1,5l ) 15-20 minut.
  • b) W szklance gorącej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę, mieszamy. Wlewamy do wrzącego wywaru i gotujemy, cały czas mieszając.Doprawiamy do smaku wegetą, solą i białym pieprzem.
  • c) Do zupy dodajemy ugotowany osobno makaron i obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
  • ps. Ja pora nie daję bo nie lubimy.I koperku jak nie mam to też nie sypię a jest pyszna.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne