Zupa rybna

Zupa dla smakoszy.

Dodany przez: nena17

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 głowy i 2 kręgosłupy z łososia
  • 2 filety z łososia po 20 dag
  • makaron zacierka z Lubelli
  • marchew
  • seler
  • pietruszka
  • 1/2 papryki
  • 1 cm imbiru

Przygotowanie

  1. 1. Głowy i kręgosłup gotować około godziny, nie dolewając wody. Wywar przecedzić.
  2. 2. Dodać startą marchew, seler, pietruszkę, pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwona, 1 cm imbiru. Gotować około 30 min.
  3. 3.Pod koniec gotowania dodać obrane mięso z kręgosłupa, wrzucić filety, doprawić solą, pieprzem, zielona pietruszką, wsypać zacierkę, gotować jeszcze 5 min.
  4. SMACZNEGO!!
ryby obiad zupa łosoś zupa rybna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy