zupa_rybna_z_pulpetami

Zupa rybna z pulpetami

Ocena:

4.46 (168)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Smaczna zupa z dodatkiem ziemniaków i pulpetów rybnych

Składniki:

  • - 1kg ryb słodkowodnych
  • - włoszczyzna
  • - po 2 łyżki masła i bułki tartej
  • - 2 duże cebule
  • - ziemniaki
  • - jajko
  • - natka
  • - liść laurowy
  • - 2 ziarna ziela angielskiego
  • - sól, pieprz

Zupa rybna z pulpetami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryby sprawić, odrzucić kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalać 2l wody. Dodać oczyszczoną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Gotować powoli 40 min. Po tym czasie zupę przecedzić dodać pokrojone w kostkę ziemniaki gotować do miękkość. Mięso ryb ugotowanej zemleć, połączyć z jajkiem, posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą oraz bułką tartą, doprawić. Formować malutkie pulpeciki, obsmażyć na patelni następnie dodać do zupy.

Porady

Zobacz też: Chowder z cukinią, dorszem i boczkiem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne