Zupa pomidorowa z ryżem

Smaczna i zdrowa - zupa pomidorowa :)

Dodany przez: blackbetty

Zupa pomidorowa z ryżem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

Składniki

  • 1 kostka rosołowa (najlepsza na żeberkach)
  • 2 łyzki koncentartu pomidorowego
  • przyprawa - ziarenka smaku, vegeta itp
  • sól
  • maggi
  • 1 łyżka śmietany 12 lub 18%
  • 20dag ryżu

Przygotowanie

  1. Do garnka z zimną wodą (około 2,5 litra) wrzucamy kostkę rosołową i troszeczkę soli. doprowadzamy do zagotowania, następnie dodajemy koncentrat i nadal gotujemy. Oczywiście kostka na wędzonych żeberkach nie zastąpi prawdziwych żeberek, ale gwarantuję że jest równie smaczna :)
  2. Można ryż dać bezposrednio do wywaru, ale ugotowany w osobnym granku jest smaczniejszy.
  3. Gdy ryże jest juz gotowy, a nasz wywar się gotuje, łaczymy ryż z wywarem i jeszcze chwilkę gotujemy, Przyprawiamy maggi, warzywkiem. A na koniec zaciągamy śmietaną. Aby smietana się nie zwarzyła należy ją lekko posolić.
  4. Smacznego
zupa ryż zupy zupa pomidorowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze