Zupa pietruszkowa

Ocena:

4.49 (203)

  • 35 min.
  • dla 5 osób
Smaczna zupa

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 1 duża marchewką
  • Kawałek pora
  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Liść laurowy
  • 50 ml śmietanki 30%

Zupa pietruszkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Pora oczyścić i posiekać.
  • Natkę pietruszki umyć dokładnie. Drobno pokroić.
  • Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać listek laurowy i troszkę soli i zagotować. Gotować 5 minut i dodać marchewkę i por. gotować warzywa do miękkości.
  • Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, zamieszać. Wlać śmietankę, doprawić do smaku zupę, zagotować.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne