Zupa parzybroda

Wiosenna zupa na cześć młodej kapusty

Dodany przez: Karolina1984

Zupa parzybroda

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 70dag łopatki
  • młoda kapusta
  • 3 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • pół selera
  • pół pora
  • 5 średnich ziemniaków
  • 2 kostki rosołowe
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Do dużego garnka wlej 1,5 litra wody. Włóż mięso, doprowadź wywar do wrzenia i gotuj ok.5 minut. Zdejmij utworzoną na wierzchu pianę. Dodaj włoszczyznę: potartą marchew, pietruszkę, seler i pokrojony por. Wsyp łyżkę soli. Dodaj ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie wrzuć pokrojoną drobno kapustę i dalej gotuj. W oddzielnym garnku ugotuj drobno pokrojone, osolone ziemniaki. Gdy będą już całkiem miękkie dodaj je do zupy. Z gotującej się zupy wyciągnij mięso i pokrój w drobne kawałki.Wrzuć je z powrotem do zupy. Całość gotuj jeszcze 10-15 minut. Na koniec posyp pieprzem.
obiad zupa kapusta włoszczyzna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze