Zupa paprykowa z muszelkami

Ocena:

4.48 (164)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Pyszny krem paprykowy, (nie myślałam , ze tak wszystkim posmakuje:)

Składniki:

  • 2l bulionu (mogą być rosołki)
  • 2 średnie papryki (usunąć nasionka)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • pieprz, bazylia do smaku
  • makaron muszelki

Zupa paprykowa z muszelkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 2l wody zagotować, dodać 3 rosołki, marchewkę, pietruszkę i paprykę przekrojoną na 2 części , jak zmięknie (ściągnąć skórkę). Wszystko razem zmiksować, na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z makaronem i bazylią.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne