Zupa ogórkowa z ryżem wg Babcigramolki

Już dawno miałam wstawić , pisałam o nim na forum .Nie jest nowość to tylko moja wersja tej zupy .

Dodany przez: Babciagramolka

Zupa ogórkowa z ryżem wg Babcigramolki

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.44 z 9 głosów)

Składniki

  • 1 ćwiartka kurczaka
  • 25 dag wołowiny rosołowej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • ¼ pory
  • 10 dag ryżu
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
  • 4 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 2 łyżki usiekanego kopru
  • 1 słoik przecieru ogórkowego
  • 1 ½ litra wody

Przygotowanie

  1. Marchewkę , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Porę drobno pokroić . Mięso , jarzyny , kostki bulionowe , ziele i liść laurowy zalać wodą . Zagotować . Wsypać ryż . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso . Wlać przecier ogórkowy . Zaprawić śmietanką . Posypać koperkiem .
  2. Pisałam już na forum ,o tym przepisie- wstawiam go bo zupa jest smaczna .Zdjecie nie za bardzo bo z początków mojego pstrykania zdjęć kulinarnych .Tak dla ciekawości podaję ,że był wstawiony na Foody.pl juz w pod koniec 2007 roku .
  3. Coś dziwnego dzieje sie na stronach kulinarnych - przepisy sa kopiowane bez żadnych oporów , zdjęcia też .Czy to tak trudno ugotowac coś wg własnego smaku. Przecież nawet jeśli wzorujemy się na cudzym pomyśle to i tak wiele zmieniamy .Nie ma dwóch identycznie gotujących osób .
obiad zupa ryż ogórkowa zupy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze