Zupa na golonce z makaronem

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 1 i 1/2 godziny Porcja: 420 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa na golonce z makaronem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
420 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 40 dag golonki
  • 30 dag filetów z piersi kurczaka
  • por
  • 1 i 1/2 l bulionu drobiowego
  • 2 marchewki l kawałek rzepy
  • 5 dag drobnego makaronu
  • łyżka masła
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Golonkę zalać zimnym bulionem, gotować godzinę.
  2. Kurczaka pokroić w kostkę. Marchew i rzepę obrać, pokroić na kawałki. Warzywa i kurczaka dodać do golonki, przyprawić, gotować 30 minut.
  3. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Por drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Szczypiorek posiekać.
  4. Golonkę wyjąć z zupy, oddzielić od kości. Mięso pokroić na kawałki, dodać do zupy razem z makaronem i porem, podgrzać. Zupę przyprawić do smaku
kurczak makaron zupa rzepa golonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze