Zupa myśliwska

Ocena:

4.43 (177)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Wyśmienita zupa,polecam.

Składniki:

  • 40 dkg schabu karkowego
  • 30 dkg kiełbasy myśliwskiej
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • 20 dkg fasolki szparagowej
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 por
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 pietruszka
  • 1 puszka groszku
  • 1/2 litra soku pomidorowego
  • 1 cebula
  • 5 małych ogórków kwaszonych
  • ziele jałowca
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • ziarenka smaku lub kucharek do smaku
  • 1 łyżka masła roślinnego

Zupa myśliwska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab pokroić w słupki,kiełbasę myśliwską też, podsmażyć na maśle na patelni razem z cebulą i pieczarkami.
  • Wrzucić do garnka, dodaj pokrojone w słupki warzywa, marchew, pietruszkę selera, pokrojonego pora, fasolka szparagowa.
  • Zalać 2 litrami wody lub wg uznania.
  • Dodać przyprawę sól, pieprz, ziarna jałowca, ziele angielskie, listek laurowy, gotować do miękkości mięsa.
  • Następnie dodać, ogórki, paprykę, groszek konserwowy i sok pomidorowy.
  • Gotować jeszcze wszystko, około 20 min na małym ogniu.
  • Przyprawić wg własnego smaku.(można zaprawić śmietanką, lub zagęścić zasmażką)
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne