Zupa miso

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 100 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa miso

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
100 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 l bulionu jarzynowego
  • 2 łyżki pasty miso
  • 15 dag tofu
  • 15 dag grzybów shiitake
  • 15 dag białej rzodkwi
  • sól

Przygotowanie

  1. Rzodkiew obrać, pokroić w cienkie paski. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Tofu pokroić w kostkę.
  2. Bulion podgrzać w rondlu, dodać miso, mieszając rozpuścić. Dodać rzodkiew, grzyby i tofu, gotować około 15 minut, przyprawić.
zupa Tofu zupy biała rzodkiew grzyby shiitake
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze