Zupa meksykańska z kurczakiem

Zupa gęsta i smaczna

Dodany przez: luna19

Zupa meksykańska z kurczakiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 porcja rosołowa (kurczak)
  • 1 papryka czerwona (średnia)
  • pół cebuli
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 kukurydza
  • 1 pomidor
  • bazylia
  • czubrica czerwona
  • makaron drobny ok 4 łyżki

Przygotowanie

  1. Kukurydzę ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i oderwać wszystkie ziarna.
  2. Porcję rosołową wypłukać i zalać 2 l wody. Nastawić na ogień. Dodać marchewkę i cebulę.
  3. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę, pomidor drobno pokrojony bez skórki, oraz kukurydzę (jeśli była duża to ok 3/4) i gotować do miękkości. Doprawić do smaku bazylią i czubricą.
  4. Pod koniec wyjąć porcje rosołową oddzielić mięso i wrzucić do zupy. Dodać makaron i jeszcze chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.
mięso warzywa obiad zupa cebula Papryka ziemniaki kukurydza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze