Zupa "Kwaśnica"

Mój mąż pochodzi z gór i uwielbia tę zupę,niepozostało mi nic innego jak nauczyc się ją robic

Dodany przez: kariana844

Zupa "Kwaśnica"

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • świerza jarzynka
  • żeberka
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 5 kulek angielskiego ziela
  • odrobina kminku
  • sól, pieprz
  • ziemniaki

Przygotowanie

  1. Zagotuj wywar z żeberek i jarzynki, potem dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i czosnek. Jak zacznie się delikatnie gotowac dodaj wszystkie wymienione w przepisie przyprawy i dalej gotuj, aż kapusta będzie miękka. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Podawaj zupę z ziemniakami. Można rówież dodac ugotowane, obrane żeberka. SMACZNEGO
obiad zupa kapusta żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze