Zupa kukurydziana

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 20 minut Porcja: 285 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa kukurydziana

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
285 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietanki
  • 2–3 łyżki ostrego żółtego sera
  • szczypta chili
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę i ziemniaki obrać. Cebulę bardzo drobno posiekać. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę.
  2. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki, bulion, gotować około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
  3. Wlać śmietankę, dodać kukurydzę i połowę zalewy. Doprawić chili, solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem posypać żółtym serem i natką.
zupa kukurydza zupa kukurydziana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze