Zupa kukurydziana

Ocena:

4.51 (179)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 20 minut Porcja: 285 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietanki
  • 2–3 łyżki ostrego żółtego sera
  • szczypta chili
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zupa kukurydziana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę i ziemniaki obrać. Cebulę bardzo drobno posiekać. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę.
  • W garnku rozgrzać masło
  • zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki
  • bulion
  • gotować około 15 minut
  • aż ziemniaki będą miękkie.
  • Wlać śmietankę
  • dodać kukurydzę i połowę zalewy. Doprawić chili
  • solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu
  • mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem posypać żółtym serem i natką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne