zupa krupnik

Bardzo smaczny krupniczek,polecam:)

Dodany przez: Anullka

zupa krupnik

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg żeberek
  • 1 gałązka maggi(inaczej lubczyk) lub 1 gałązka naci z selera
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • kilka ziemniaków
  • listek laurowy
  • kawałeczek kapusty włoskiej
  • 5 czubatych łyżek kaszy jęczmiennej
  • sól
  • pieprz
  • czubata łyżka ulubionej przyprawy typu vegeta,kucharek, ziarenka smaku.
  • natka z pietruszki lub koperek

Przygotowanie

  1. Żeberka namoczyć ,umyć zalać 2 litrami wody,zagotować zszumować,dodać kaszę,pokrojonego w talarki pora,cebulę,kapustę ,startą na tarce marchew,pietruszkę, selera,przyprawę,maggi lub liście selera,gotować do miękkości.
  2. Pod koniec dodać ziemniaki,jeszcze pogotować aż będą miękkie,mięso wyjąć ,obrać od kości,pokroić,wrzucić do zupy.Doprawić ewentualnie solą,pieprzem ,posypać zieleniną.
  3. Smacznego.
  4. Smacznego.
mięso zupa krupnik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy