Zupa królewska

zupa znakomita na różnego rodzaju przyjęcia

Dodany przez: anula35

Zupa królewska

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 kg pieczarek
  • warzywa mrożone(1torebka wedle uznania)
  • 2 zupy pieczarkowe z torebki
  • 2 serki topione pieczarkowe typu "kiełbaska"

Przygotowanie

  1. Mięso przygotować jak na kotlety , formować małe pulpeciki i ugotować w wodzie.
  2. Pieczarki obrać pokroić w pół plasterki obgotować . Następnie przełożyć do pulpetów,dodać
  3. mrożone warzywa i wszystko razem gotować.Gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy
  4. zupy rozmieszane według zaleceń na opakowaniu.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
  5. na końcu dodajemy 2 serki , mieszamy. Wszystko jeszcze chwilę razem gotujemy.
  6. Z podanych składników wychodzi dosyć duża porcja starczająca z powodzeniem dla
  7. 10-12 osób.Jest to zupa dosyć gęsta i kaloryczna.
zupa pieczarki pulpety mrożonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze