Zupa królewska

Ocena:

4.47 (185)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
zupa znakomita na różnego rodzaju przyjęcia

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 0,5 kg pieczarek
  • warzywa mrożone(1torebka wedle uznania)
  • 2 zupy pieczarkowe z torebki
  • 2 serki topione pieczarkowe typu "kiełbaska"

Zupa królewska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso przygotować jak na kotlety , formować małe pulpeciki i ugotować w wodzie.
  • Pieczarki obrać pokroić w pół plasterki obgotować . Następnie przełożyć do pulpetów,dodać
  • mrożone warzywa i wszystko razem gotować.Gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy
  • zupy rozmieszane według zaleceń na opakowaniu.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
  • na końcu dodajemy 2 serki , mieszamy. Wszystko jeszcze chwilę razem gotujemy.
  • Z podanych składników wychodzi dosyć duża porcja starczająca z powodzeniem dla
  • 10-12 osób.Jest to zupa dosyć gęsta i kaloryczna.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne