ZUPA KREM Z SELERA NACIOWEGO

Ocena:

4.45 (152)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Pyszna zupka,idealnie smakuje na świezym powietrzu

Składniki:

  • 8 łodyg selera naciowego
  • 1 większa marchewka
  • 2l wody
  • 3 ziela angielskie
  • 1 lisc laurowy
  • sól9ja uzyłam morskiej
  • ,pieprz do smaku
  • 1 serek smietankowy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku

Zupa krem z selera naciowego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnuszka z wodą wrzucamy cebulę,marchew,pokrojonego wkostkę selera,dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie.Gotujemy ok.30 minut.Po tym czasie zabieramy cebulę z wywaru,resztę miskujemy,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,dodajemy serek smietankowy wymieszany zodorbina wywaru,blenderujemy jeszcze raz.Podajemy z pieczywem czosnkowym lub grzankami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne