Zupa -krem z pieczarek z makaronem

Zupa- krem z pieczarek jest idealna na każde przyjęcie jak i na zwykły obiad!

Dodany przez: kariana844

Zupa -krem z pieczarek z makaronem

Kremy

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50 dag pieczarek
  • 1 1/2 l rosołu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany 30 %
  • sól pieprz
  • odrobina drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w niewielkie kawałki. Około 2/3 pieczarek i połowe cebuli poddusić na połowie masła. Dodać rosół, przyprawić solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu, zmiksować. Resztę cebuli i pieczarek poddusić na pozostałym maśle. Dodać do zupy, wlać śmietanę i szczypiorek, mieszać. Podawać z ugotowanym grubym makaronem .
grzyby makaron obiad przekąska zupa pieczarki krem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze