ZUPA GULASZOWA

PZYSZNA I ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA MROŻNE WIECZORY.

Dodany przez: madzik31

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 70 dkg. wołowiny lub wieprzowiny na gulasz
  • 40 dkg. ziemniaków ( 4-5 szt. )
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 1 papryka świeża ( czerwona )
  • 2 cebule
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka mąki
  • 2łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę,obtaczamy w mące,smażymy na oleju.Marchewkę,pietruszke,czosnek kroimy w plasterki,seler i papryke w słupki a ziemniaki w kostkę.Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków dodajemy do mięsa i podsmażamy,posypujemy słodką papryką.Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy 40 minut.Dodajemy ziemniaki,gdy zmiękną mieszamy koncentrat,śmietanę i wywar.Nie gotujemy.Przyprawiamy do smaku.
obiad kolacja zupa Gulaszowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze