ZUPA GRZYBOWA

Zupa bardzo smaczna i wyjątkowo prosta w wykonaniu, polecam i życzę smacznego

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 1.5 z 2 głosów)

Składniki

  • SKŁADNIKI ZUPY GRZYBOWEJ;
  • -korpus(lub kostka wieprzowa
  • -pół kg leśnych grzybów
  • -2 marchewki
  • -1 pietruszka
  • -zieleniny (natka pietruski , koperku)
  • -przyprawy do smaku magga,sól , pieprz
  • -0,2l śmietany 18% +2 łyżki mąki (zabielamy zupę)
  • składniki makaronu domowego
  • -2 szklanki mąki
  • -2 jajka
  • troszke wody

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE ZUPY;
  2. -Wlewamy wodę do garka ,wkładamy korpus( lub wrzucamy kostke wieprzową),dożucamy ziele angielskie i liście laurowe Kroimy marchewke i pietruszkę w kostkę i wrzucamy do garka.Gotujemy wywar .Następnie gdy się zagotuje zbieramy szumowine z wywaru .
  3. Dodajemy grzyby gotujemy 1 godzinę.Gdy się ugotuje cała zupa z grzybami robimy zawiesine ze śmietany i mąki i mieszamy a póżniej wlewamy do zupy .Posypujemy zieleniną zupę i jest już gotowa .Przyprawiamy zupe do smaku pieprzem, magga,i solą zależy jak kto lubi.;)
  4. PRZYGOTOWANIE MAKARONU DOMOWEGO;
  5. 2 szklanki mąki 3 jajka wyrabiamy ciasto .Rozwołkujemy na cienkie płaty ,krajemy w zdłuż ,krajemy w cienki makaron .
  6. Gotujemy w osolonej wodzie ,gotowy wrzucamy do zupy grzybowej .SMACZNEGO
  7. MOŻNA TEŻ DODAĆ KUPNY MAKARON
Grzyby makaron obiad zupa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze