ZUPA GROCHOWA

Smaczna zupa z łuskanego grochu.

Dodany przez: danka5

ZUPA GROCHOWA

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 30 dkg łuskanego grochu.
  • Kawałek boczku wędzonego
  • 2 L wody
  • Mięso drobiowe (np.podudzia )
  • Kiełbasa
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • 2 małe ząbki czosnku.
  • Ziemniaki
  • Przyprawa kucharek 2 stołowe łyżki

Przygotowanie

  1. Mięso,boczek ,groch,ziele ang.,czosnek,przyprawy i liść laurowy gotować do miękkości mięsa ok.1,5 godz.
  2. W tym czasie groch się rozpuści i nie będzie trzeba zupy zagęszczać.
  3. Do ugotowanej zupy dodać pokrojoną w kostkę kiełbaskę i ugotowane osobno ziemniaki pokrojone też w kostkę.
  4. Jeśli ktoś lubi majeranek można posypać zupę.
obiad zupa boczek groch
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze