Zupa czosnkowa z serem i grzankami

Extra pyszny i szybki sposób na obiad w gronie rodzinnym. Lekka zupka.

Dodany przez: Niunia_yea

Zupa czosnkowa z serem i grzankami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50 dag kości wędzonych
  • 3- 4 główki czosnku
  • 2 kostki Mięsne
  • 5 kromek chleba- najlepiej czerstwy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 10 dag sera żółtego
  • pieprz
  • maggi

Przygotowanie

  1. Gotujemy na kości wywar, dodajemy kostki, ziele ang i listki laurowe.
  2. Czosnek obieramy i miksujemy z wywarem w blenderze na gładki krem.
  3. Wlewamy wywar czosnkowy do zupy, mieszamy i przyprawiamy do smaku maggi i pieprzem.
  4. Chleb kroimy na małe kawałeczki i rumienimy na patelni.
  5. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  6. Do miseczki nalewamy gorącą zupę, na to grzanki i na wierzchu układamy ser żółty.
  7. SMACZNEGO!
ser mięso obiad czosnek kolacja zupa grzanki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze