ZUPA CHIŃSKA

Ocena:

4.32 (168)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Orientalne danie z własnej kuchni.

Składniki:

  • 1/2 kurczaka
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • cebula
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • mrożona mieszanka chińska HORTEX
  • sos sojowy
  • makaron ryżowy
  • vegeta
  • przyprawa chińska

Zupa chińska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka z wodą włożyć 1/2 kurczaka, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy rosół jest gotowy, wyjąć kurczaka oraz włoszczyznę. Do rosołu dodać mieszankę chińską i zagotować. Makaron ryżowy lekko pokruszyć, zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 10 minut, odcedzić , a następnie dodać do rosołu. Mięso oddzielić od kości i skóry, podzielić na kawałeczki i wrzucić spowrotem do rosołu. Doprawić do smaku vegetą, sosem sojowym i przyprawą chińską.
  • SMACZNEGO!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne