Zupa cebulowo-serowa

Rozgrzewająca i pyszna zupa na chłodne dni, tania i łatwa w przygotowaniu

Dodany przez: anetamlp

Zupa cebulowo-serowa

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 2.86 z 7 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 30 dag cebuli
  • 50-100g serka topionego kremowego
  • łyżka masła
  • szczypta cukru
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 2-3 szklanki bulionu drobiowego np. z kostki
  • vegeta i pieprz do smaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • posiekany szczypiorek do dekoracji (2 łyżki)
  • grzanki z chleba lub bułki

Przygotowanie

  1. Cebule obrać i pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle na jasno-złoto. Dodać cukier, posypać cebulę mąką, wymieszać, chwilę podsmażyć, zalać bulionem. Dodać pokrojony na kawałki serek topiony, doprawić, gotować do miękkości cebuli. Następnie zupę zmiksować. Podawać posypaną szczypiorkiem z grzankami.
wegetariańska zupa cebula serek topiony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze