Zupa buraczkowa

idealna na mroźne dni

Dodany przez: ANECIK1980

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • woda 3 litry
  • mięso na zupę 60 dag ( do wyboru: chude żeberka, mostki, wołowe itp)
  • ziemniaki 6 szt
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • buraczki 3 szt
  • fasolka zielona (szparagowa) 20 dag
  • śmietana 18% 250 ml
  • mąka 2 łyżki
  • ziele angielskie, listek laurowy
  • koperek

Przygotowanie

  1. Mięso zalewamy wodą gotujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim, marchewka, pietruszką, po około 30 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę buraczki, pokrojoną fasolkę, ziemniaki w kostkę. Gotujemy całośc do miękkości mięsa i warzyw. W tym czasie wyjmujemy marchewke z zupy kroimy w kostke i ponownie wrzucamy. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy zupę. Następnie dodajemy śmietanę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z dodatkiem koperku.
obiad zupa ziemniaki fasolka buraczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze