Zraziki z szynki

Paluszki lizać

Dodany przez: sewcio1

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg szynki
  • 3 ogórki konserwowe
  • boczek
  • cebula
  • musztarda
  • przyprawa do mięsa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa szynkę,następnie przyprawiamy , dodajemy sól do smaku , pieprz i smarujemy szynkę musztardą . Teraz już można dodać boczek , cebulkę i ogórek konserwowy , oczywiście wcześniej pokrojony i zawinąć szynkę na kształt zrazików.Wkładamy zraziki na rozgrzaną olejem patelnię i smażymy aż będą pięknie zarumienione , następnie wrzucamy cebulkę , lekko ją podsmażając , zalać to wszystko wodą i gotować na wolnym ogniu.Życzę smacznego
obiad boczek szynka ogórek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze