Pieczarkowe zrazy w sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczarki umyć i pokroić, odparować na patelni, przestudzić.
1/2 cebuli drobno pokroić, dodać do mięsa.
Kajzerki namoczyć w wodzie albo w mleku, odcisnąć. Pietruszkę opłukać i drobno pokroić. Wszystkie przygotowane składniki dodać do mięsa wbić jajka i doprawić do smaku. Formować zraziki i smażyć na rozgrzanym oleju.
Grzyby suszone umyć i sparzyć gorącą wodą na sicie. Można pokroić. Zalać niewielką ilością wody, może być gorąca i gotować.
Pozostałą cebulę drobno pokroić i chwilę gotować.
Zagęścić mąką i doprawić do smaku. Dodać zrazy i razem dusić.
Na koniec dodać śmietanę.
Można też przygotować sos osobno i podać do zrazów.